De voordelen van een boek lezen

Sommigen van ons kunnen het zich niet voorstellen, maar er zijn echt mensen die niet van lezen houden. Sterker nog, het blijkt dat iedere nieuwe generatie minder leest. De mensen boven de 65 lezen het meest, terwijl de jongeren onder de 19 jaar nog maar gemiddeld 14 minuten per dag lezen. En dat is jammer, want wat is er lekkerder dan jezelf helemaal mee laten slepen in een boek en je te laten verrassen door de wending die het verhaal neemt? Buiten het feit dat dit heerlijk is, is lezen ook nog eens goed voor je.

De nieuwste trends

De jeugd heeft veel alternatieven. Ze kijken veel plaatjes en misschien nog wel meer naar filmpjes. Met al die social media en andere dingen op het internet waar ze doorheen scrollen, krijgen ze enorm veel informatie binnen. Waar vrouwen vroeger met een modetijdschrift en een lekker kopje thee op de bank gingen zitten om de nieuwe trends te spotten, surft de jeugd tegenwoordig op het internet. Ze gaan bijvoorbeeld naar de website van NA-KD om de leuke outfits te bekijken en ze kunnen het ook nog eens gelijk bestellen. Of het nu gaat om dat leuke jurkje voor het feest of een lekkere lounge outfit, ze kunnen alles binnen enkele minuten bekijken en thuis laten bezorgen. De wereld is wat dat aangaat een stuk sneller geworden.

Een snelle wereld met veel stress

Die snelle wereld brengt ook best wel wat stress met zich mee en juist daarom is het goed om af en toe een boek te pakken om te lezen. Doordat je jezelf helemaal met de personages in het boek mee kunt laten voeren, vergeet je even je eigen zorgen. Ook dat modetijdschrift waar je doorheen bladert op zoek naar leuke outfits is prima. Je kunt hier leuke ideeën opdoen en daarna alsnog op het internet bestellen. Hoe leuk is het om dan gelijk zo’n kledingstuk te bestellen uit de influencers collectie? Misschien heb je wel net een boek gelezen wat zich afspeelde op het strand en ben je gelijk in de mood om trendy zwem- of badkleding te bestellen. Lezen verlaagt net zoals lekker shoppen de stress. Minder stress betekent beter slapen in je nieuw gescoorde nachtkleding. Beter slapen is weer goed voor je gezondheid en zo blijkt lezen dus best gezond te zijn.

Goed voor lichaam en geest

Sterker nog, het lezen is goed voor lichaam én geest. Lezen heeft bijvoorbeeld ook nog eens een positief effect op de woordenschat en de taalvaardigheid wordt er een stuk beter van. Nog meer voordelen dus. En als je dan toch lekker in je vel zit, voel je jezelf vaak ook zelfverzekerder. Dat straal je ook uit in dat nieuwe leuke jurkje.