Lezen of bewonderen?

Voor de echte liefhebber van boeken gaat er niets boven een tastbaar boek. Natuurlijk biedt het lezen op een e-reader ook veel voordelen, maar zo’n mooi fysiek exemplaar in je boekenkast heeft toch ook wel wat. Sterker nog, sommige mensen gebruiken boeken zelfs om hun interieur een bepaalde uitstraling te geven. Dat kan door middel van een imposante bibliotheek in de kamer of bijvoorbeeld een heel bijzonder boek als eyecatcher op een tafel.

Inspirerende boeken

Er zijn natuurlijk ook tal van inspirerende boeken die over het interieur gaan. Dit zijn ideale boeken om leuke ideeën op te doen voor het interieur. Niet iedereen heeft namelijk zoveel inspiratie dat ze bij het inrichten van hun woning soms niet onder doen voor een interieurarchitect. Er zijn genoeg mensen die niet weten welke kleur ze voor een muur moeten kiezen of in welke ruimte en met welke stijl ze die leuke sisal vloerkleden kunnen combineren. Door de natuurlijke look lijken dit soort kleden erg kwetsbaar maar het tegendeel is waar. Ze zijn juist erg gemakkelijk in onderhoud, dus eigenlijk kun je ze in iedere ruimte een mooie plek geven.

De verschillende stijlen

De meeste interieurboeken spelen in op de verschillende stijlen. Maar er zijn ook boeken die vooral een minimalistisch interieur laten zien en vaak met zeer opvallende projecten. Maar er zijn ook boeken waar je behanginspiratie op kunt doen of hoe je de tuin een gezellige sfeer kunt geven. Het blijft altijd leuk om te zien hoe bepaalde kamers een complete make-over ondergaan en ook dit kun je vaak in interieurboeken terugzien.

De blikvangers en sfeermakers

Dan heb je nog de gewone interieurboeken en de koffietafelboeken. Niet dat de laatstgenoemde boeken alleen over koffietafels gaat, maar dit type boek heeft zijn benaming verdiend door zijn uiterlijk. Het gaat hier namelijk om exemplaren die een schitterende vormgeving en uitstraling hebben, boeken die echt een eyecatcher zijn wanneer ze op de koffietafel worden gelegd. Door dit soort boeken op een speciale plek neer te leggen geef je de ruimte gelijk wat extra sfeer. Het zijn natuurlijke ook prachtige boeken om cadeau te doen. Het zijn meestal boeken waar je nooit op uitgekeken raakt.

Koffietafelboeken

Zo is het boek ‘Interior Design’ van Bertram Beerbaum al een designerstuk op zich en ook de ‘Interieur Bijbel’ van At Home Publishers mag er zijn. Misschien is het laatste boek iets minder een designstuk maar wel echt een klassieker in zijn genre en een must voor iedereen die van mooie interieurs houdt. Het Engelse boek ‘Live Beautiful’ van Athena Calderone is ook een eyecatcher en ‘Hoe krijg ik een heerlijk huis’ van Doret Schulkes is absoluut de moeite waard om eens te lezen. Zo zijn er nog tal van andere boeken met interieur als thema die zeker de moeite van het lezen waard zijn.