Boeken raadplegen om over te stappen naar een MacBook

Als je altijd met Windows van Microsoft hebt gewerkt, is overstappen naar het besturingssysteem MacOS van Apple best even wennen. Er zit namelijk nogal wat verschil in. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg boeken verkrijgbaar die in begrijpelijke taal uitleggen hoe je eenvoudig van het ene naar het andere systeem kunt overschakelen.

Windows versus MacOS

Overstappen naar het MacOS besturingssysteem is geen slechte keuze. Het MacOS systeem is stabiel en zit boordevol handigheden. Maar als je altijd een Windows-gebruiker bent geweest dan dien je eerst wel uit te zoeken hoe het een en ander werkt: de programma’s zijn anders en zelfs het toetsenbord is even wennen. Toch worden de Mac computers meestal geprezen om hun gebruiksvriendelijkheid, maar dan moet je dus wel weten hoe het apparaat werkt. Je kunt nog zo’n fantastische macbook pro 15 hebben staan, maar als je er niet op kunt werken heb je er immers niets aan. Raak nu niet gedesillusioneerd, want tenslotte is je MacBook gewoon een computer. Je zult er al snel mee overweg kunnen en dan zul je gauw genoeg de voordelen ontdekken van deze MacBook met zijn ongekende kleuren en scherpe beeldkwaliteit.

Enkele behulpzame boeken

Bij Mac-computers hoef je namelijk helemaal niet zo veel te doen om simpele handelingen uit te voeren. Zelfs een programma installeren is heel eenvoudig. Je sleept het programma gewoon naar de map ‘programma’s’ en als je het weer wilt de-installeren, dan sleep je het gewoon naar de prullenbak. Zo eenvoudig gaat dat met heel veel dingen op de Mac. En als je er echt niet uit komt, dan kun je altijd een aantal boeken aanschaffen die je wegwijs kunnen maken in de bijzondere wereld van Apple. Je zou bijvoorbeeld het boek ‘Overstappen van Windows naar macOS’ kunnen raadplegen, maar ook ‘Het beginnersboek voor de Mac’ of ‘MacBook For Dummies’ zijn uitstekende boeken om wat meer vertrouwd te raken met je MacBook.